Thursday, January 13, 2011

In A Rich Men's World.




Tersedu-sedu dan hampir meleleh air mata (tipulahkan sampai camtuh sekali. Saja nak ayat bombastic) aku bila terdengar tak pun terbaca perkataan DUIT ni. Saban hari, semuanya tentang duit. Kiranya, sekarang nih kalau tak kaya, maka tak boleh hiduplah katakan. Tak pun, tak dak duit, tak boleh genglah dengan yang berduit. Ye, memang pun. Baru masuk minggu kedua aku jadi student degree, tapi duit yang keluar, mengalahkan mak dan walid aku punya expenses seminggu. Damn! If total the sum that I need to spend over the books, almost RM800. Itu pun kalau aku beli semualahkan. Even aku punya elaun seminggu pun dah habis sebab beli buku, bayar duit kelablah, duit kalkulatorlah, makan, minum. Wei, wei, RM800 kot! Bukan main-main. Bukan pakai duit saidina yang korang main dengan adik-adik dan jiran-jiran tu. Duit Ringgit Malaysia tuh. Sama juga dengan amount elaun aku dua minggu tuuu! ELAUN AKU UNTUK DUA MINGGU TAU. Bukan sikit tapi banyak tu. Manakan tidak, everyday CR dok minta duit. Asal masuk class je, letak beg dan belum sempat lagi letak punggung (memang tak sempat lagi tau), pertama sekali yang keluar dari mulut lecturer tak pun CR adalah DUIT. Pantang lepa untuk nampak yang lain senang. Boleh katakan, setiap class aku attend, semuanya minta duit. Iye, aku tau aku student Finance, tapi janganlah terlampau BERDUITAN sangat T__T Aku taklah semewah mana UiTM oi. PTPTN pun aku tak apply, since aku fikir hutang yang bakal melarat during my future. Nak kena bayar loan kereta, rumah, duit nak bersalin, duit nak makan minum, duit transport, bil air dan api, DUIT BERSHOPPING. Lepas tuh, kena bayar lagi hutang PTPTN. Memang taklahkan apply PTPTN tuh. Bak kata KP aku, PTPTIPU. Tapi, tak apalah. Mak walid pun cakap, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Hep hep hep! No more shopping for you Tasnim -__- Jimat! Terseksalah aku. Terpaksa aku menahan nafsu serakah aku ni. Erkkh. 

Ini yang nak jual semua baju-baju, beg-beg dan seluar-seluar yang ada dalam almari rumah ni. Tak pun, eheeeeeem.. mak walid, boleh tak Tasnim nak Master Card or American Express or Visa Card during my birthday? Boleh? Tapi, bila surat debt tuh dah sampai, mak walid langsaikan. Boleh? Boleh? PLEASE. Teheee..

2 comments:

  1. hahah..mmg tak bolehlahkan teha. adoi,nafsu dah kuasai diri nih :(

    ReplyDelete